İçeriğe geç

Dide Nin Anlamı Nedir

Dide Farsça nedir?

dide – Nişanyan Sözlük. Farsça didīde دیده “1. “Görülen, görülen, 2. Gören, görülen, 3. Göz” kelimelerinden alıntıdır.

Dide ismi kuranda geçiyor mu?

Dide ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Hayır, Dide ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor.

Dide ne demek edebiyat?

2. Doğuş Üniversitesi Uluslararası İngiliz Dili ve Edebiyatı Konferansı (DİDE), 21. Yüzyıl İngiliz Edebiyatı DİDE 2024 için özet gönderme son tarihinin 20 Ağustos 2024’e uzatıldığını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Diden ne demek?

Dolin, dolin, uvala ve polyeler, yüzeyden kapalı havza veya çöküntülerin taban veya kenarlarında yer alan ve buralara ulaşan suları alt topraklara drene eden karstik oluşumlardır.

Dide giryan ne demek?

Dîde giryân, sîne Biryân, ‘akl fan bi-haber. ] Beyitin düz yazıyla ve bugünün lafızlarıyla tercümesi (dil içi tercüme): Bana denildiğinde, tek başıma, kimsesiz ve yabancı olarak yola çıktım.

Denden ne demek Osmanlıca?

Anadolu coğrafyasında klasik Türk şiirinde kullanılan dendan kelimesi Farsçadan Türkçeye geçmiştir. Dendan kelimesinin sözlüklerde çeşitli anlamları vardır; diş, sin, be, se gibi harflerin çıkıntıları için kullanılan terim, şimdi Arap alfabesinde, kale duvarları ve burçlarda aralarında çıkıntılar olan boşluklar.

Dide ismi Türkçe mi?

Dide kelimesinin kökeni Farsça dilindedir. Dide kelimesi isim olarak da kullanılır. Dide kelimesi; göz, gözetleme yeri, göz köşesi, göz bebeği, ayna, kuyu anlamına gelir.

Ay ışığı hangi ismin anlamı?

Ay: Bazı yıldızların ve ayın etrafındaki ışık çemberi. Aylan: Ay gibi güzel değerlere sahip olan. Aylin: AYLA ile aynı anlama gelir: Bazı yıldızların ve ayın etrafındaki ışık çemberi. Aynur: Ay ışığı.

Deren Kürt ismi mi?

Deren ismi Türkçe kökenli bir isimdir. “Akarsu” kelimesi doğal su akıntılarını ifade eder.

Didar ismi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu didar kelimesinin anlamını “yüz, çehre” olarak icat etmiştir. Bunun dışında farklı anlamları olsa da genellikle çehre ve yüz olarak ifade edildiği söylenebilir.

Dûde ne demek?

İngilizce-Türkçe Çevirisi İsim züppe, mücevher/giysilere aşırı önem veren kişi. İsim: tatillerini çiftlikte geçiren şehirli kişi (özellikle Doğu’dan gelen). Çiftlik: eğlence/binicilik çiftliği.

Dideleri ne demek?

“Dide” kelimesi Farsçada “görülen, görülen” anlamına gelir. Olumsuzluk öneki “na” eklendiğinde “nadir” kelimesi olur. Yani “nadiren görülen, görülmeyen” anlamına gelir. Farsça göz. Dîdeler Rûşen: Gözlerin parlak, gözlerin parlak.

Dodan Kürtçe ne demek?

Aslen Farsça kökenli bir isim olan Dodan ismi, Kürtçede do ve dan kelimelerinin birleşimiyle farklı anlamlara da gelmektedir. Dodan ismi zaman ve zaman veren anlamına gelmektedir. Aynı zamanda uysal anlamına da gelmektedir.

Denye ismi ne demek?

Basitçe söylemek gerekirse, kumaş ve tekstillerde tek bir ipliğin veya filamentin kalınlığını belirten bir ölçü birimidir. İplik kalınlığı olarak adlandırılsa da, denye aslında bir ağırlık ölçüsüdür.

Adede anlamı nedir?

Sesli Sözlük – (adedeye) Miktarla ilgili, yani miktar ve sayı, sayı.

Dar Farsçada ne demek?

Farsça ve Orta Farsça dār veya dar دار “1. “Ağaç, 2. Haç, çapraz, idam ağacı” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Avesta’daki dāru – “ağaç” kelimesiyle ilişkilidir.

Farsça dem ne demek?

Farsçada “hem” kelimesi “birlikte” anlamına gelir ve “dem” kelimesi “nefes” anlamına gelir. Yani aynı anda olmak, birlikte nefes almak anlamına gelir. Soluk bir taş olmak anlamına gelir. Aynı anda aynı sorun için nefes harcamak anlamına gelir.

DAF ne demek Farsça?

Daf (Farsça: دف), dâyere ve riq olarak da bilinir, Güney ve Orta Asya’da popüler ve klasik müzikte kullanılan Orta Doğu (çoğunlukla İran) çerçeve davul müzik aletidir. Daf (Farsça: دف), dâyere ve riq olarak da bilinir, Güney ve Orta Asya’da popüler ve klasik müzikte kullanılan Orta Doğu (çoğunlukla İran) çerçeve davul müzik aletidir.

Dan Farsça ne demek?

Farsçada “-dan” eki “-lık” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir