İçeriğe geç

İSim Hakkı Devri Nasıl Yapılır

İsim hakkı nasıl devredilir?

Devralan kişinin adına düzenlenen yeni marka tescil belgesi size gönderilecektir. Devir, marka tescil belgesi veya marka tescil başvuru belgesi ile noter aracılığıyla yapılabilir. Yani noterde yapılan marka devri, markanın tescil edilmesini gerektirmez, başvuru belgesi yeterlidir.

Noterden isim hakkı almak ne kadar?

Marka tescil ücretinin ödenmesi genellikle başvurudan yaklaşık altı ay sonra yapılır. Markanın tesciline karar verilirse kuruma ödenmesi gereken tescil ücreti 1.960,00 TL’dir ve kurum tarafından tahsil edilen bu ücret sabittir. Sınıf sayısı bunu etkilemez. Sınıf sayısının iki veya on olması fark etmeksizin 1.960,00 TL sabittir.

Marka devir başvurusu nasıl yapılır?

Marka devri nasıl yapılır? Marka devri yazılı olarak ve noter huzurunda yapılmalıdır. Devir sözleşmesinin noter huzurunda yapılmış olması tek başına yeterli ve bağlayıcı değildir. Marka devir sözleşmesi kuruma sunulmalı ve marka devir işlemi kurum nezdinde yapılmalıdır.

Marka devrinde noter sözleşmesi gerekir mi?

Markanın bir ticaret şirketine sermaye olarak konulması veya mahkeme kararıyla veya icra yoluyla yapılan bir satış işlemi sonucunda haklarının devredilmesi halleri hariç olmak üzere, marka devir sözleşmesinin yazılı şekilde yapılması ve taraflarca imzalanması zorunludur.

Marka devir ücreti ne kadar?

2024 yılında marka tescil bedeli. – Üç sınıf marka tescil ücreti: 4.606,59 TL. – Dördüncü sınıf marka tescil ücreti: 6.216,70 TL. – Her bir ilave sınıf için ilave tescil ücreti: 1.610,11 TL.

Marka devri bedelsiz olur mu?

Hukuk doktrini, bedelin hesaplanabilir bir bedel olması gerektiğini varsaymakla birlikte, marka devir sözleşmesinde marka hakkının devri bedelsiz olarak da yapılabilmektedir.

Patent ücreti ne kadar 2024?

Patent İşlem ÜcretleriHesap KodlarıHizmet Türü2024 İşlem Ücretleri1,01,58İşlem Devam Ücreti2,3201,01,59Yıllık Ücret Telafi ÜcretiÖdenecek ücretin 1,5 katı1,01,60Yayınlanmış Patent Başvuruları veya Patentler için Tescil Kopyası Ücreti1801.01.64Acil Araştırma Raporları Düzenleme Ücreti5.

İsim hakkı almak için nereye başvurulur?

İsim hakkı, isim patenti gibi hakların elde edilebilmesi için Türk Patent ve Marka Kurumuna marka tescil başvurusunda bulunulması ve bu çerçevede bazı teknik hukuki prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Mağaza isim hakkı nasıl alınır?

İsim hakkının elde edilmesi ancak marka tescili ile mümkündür. İsim hakkının elde edilebilmesi için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunulması gerekir. Başvurunun ardından yetkili makam markanın tescil edilip edilemeyeceğini inceler. Bu inceleme sonucunda marka kabul edilir ve ilan edilir veya başvuru reddedilir.

Devir işlemi için ne gerekli?

Tapu devri için gerekli belgeler: Tapu senedinin aslı veya fotokopisi ve tarafları temsil eden kişilerin temsil belgesi.

Marka devri ne kadar sürer?

Transferler için ortalama işlem süresi 4 ila 6 hafta arasında değişebilir. Başvurunuz transfer uzmanları tarafından dikkatlice incelendikten sonra, transferi onaylayan resmi bir mektup alacaksınız.

Marka tek başına devredilir mi?

Marka devir sözleşmesi, şarta uygun olarak yazılı olmalıdır. Ayrıca bu yazılı sözleşmenin noter tasdikli olması gerekir. Markanın alıcısı, markayı tek başına veya bir şirketle birlikte satın alabilir.

Marka hakkı devredilir mi?

Marka hakları şirketle birlikte veya şirketten bağımsız olarak devredilebilir. Markanın bağımsız devri sözleşmesel olarak yapılabilir.

Marka satışı nasıl yapılır?

Marka devir sözleşmesi, tescilli, tamamlanmış veya bekleyen markaların üçüncü kişilere devredilmesine olanak tanır. Marka devir sözleşmesi yazılı olmalı ve noter tarafından onaylanmalıdır. Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 148. maddesinin 4. fıkrasına göre, noter onayı geçerlilik için ön koşuldur.

Marka tescili her yıl yenilenir mi?

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun markaların korunmasına ilişkin hükümlerine göre markaların koruma süresi başvuru tarihinden itibaren 10 yıldır. Marka yenileme süreci bu sürenin dolmasından 6 ay önce başlar ve marka yenileme başvurusunda bulunulması gerekir.

Kullanım hakkı nasıl devredilir?

İntifa hakkının bir kişiden başkasına devredilmesi mümkün değildir. Ancak intifa hakkının kullanılmasının devredilmesi mümkündür. Sözleşmede aksine bir hüküm bulunmadıkça veya hal ve şartlardan intifa hakkının hak sahibi tarafından bizzat kullanılması gerektiği anlaşılmadıkça intifa hakkının kullanılması başkasına devredilebilir.

Marka devri ne kadar sürer?

Transferler için ortalama işlem süresi 4 ila 6 hafta arasında değişebilir. Başvurunuz transfer uzmanları tarafından dikkatlice incelendikten sonra, transferi onaylayan resmi bir mektup alacaksınız.

Marka tek başına devredilir mi?

Marka devir sözleşmesi, şarta uygun olarak yazılı olmalıdır. Ayrıca bu yazılı sözleşmenin noter tasdikli olması gerekir. Markanın alıcısı, markayı tek başına veya bir şirketle birlikte satın alabilir.

Patent devri nasıl olur?

Patentin devri, başvuru sahibi ile devralan arasında bir devir sözleşmesinin Aralık ayında noter aracılığıyla Türk Patent Enstitüsüne sunulmasıyla gerçekleştirilir. İlgili sözleşmenin Türk Patent Enstitüsü siciline tescil edilmesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kahve Saçlı Escort