İçeriğe geç

Kimler Lazer Epilasyon Yaptıramaz

Lazer kime yapılmaz?

Açık yarası veya enfeksiyonu olanlara, hamile ve emziren kadınlara, kronik cilt rahatsızlığı olanlara, epilepsi hastalarına ve lazer ışığına reaksiyon gösteren kişilere bu işlemin uygulanması uygun olmaz.

Lazer epilasyon kimler için sakıncalı?

Örneğin cilt yanıkları, kızarıklık, kabuklanma, leke, enfeksiyon, alerji, akne ve batık kıllar gibi yan etkiler görülebilir. Diode lazer epilasyonun hamileler, emziren kadınlar, cilt hastalığı olanlar, kanama bozukluğu olanlar, kalp pili kullananlar ve kanser hastaları gibi bazı kişiler için uygun olmadığı da bilinmektedir.

Epilasyon kimlere uygulanmaz?

Ağır kalp rahatsızlığı olanlarda, şeker hastalarında, epilepsi hastalarında, tedavi edilecek bölgede cilt hastalığı olanlarda, yüksek tansiyon hastalarında veya düzenli olarak çeşitli ilaçlar kullanan kişilerde kullanılmamalıdır.

Hangi hastalara lazer epilasyon yapılmaz?

Ayva tüyü renginde ve beyaz saçlı kişiler için uygun değildir. Özellikle akne ve sedef hastalığının tedavisinde önerilen, etken maddesi isotretinoin olan ilaçlar kullanıldığında en az 6 ay boyunca işlem yapılamaz. Epilepsi hastalarına ve kalp pili takan kişilere işlem yapılamaz.

Her lazer öncesi jilet şart mı?

Seans öncesinde, kılların çok uzun olmaması ve genellikle bir jiletle kesilmesi önerilir. Bu, lazer ışığının doğrudan kıl köküne ulaşmasını sağlar ve böylece tedavinin etkinliği en üst düzeye çıkar. Seanstan kısa bir süre önce kılların kesilmesi, tedavi sürecinin başarısında önemli bir faktördür.

Lazere ne zaman gidilmez?

Hiçbir koşulda adetinizin ilk gününde lazer tedavisi yaptırmamalısınız. Hijyenik ve hormonal nedenlerden dolayı adetinizin ilk gününde lazer tedavisi önerilmemektedir. Bu nedenle lazer epilasyon seansını ertelemenizi öneririz.

Vajina bölgesine lazer epilasyon nasıl yapılır?

Bu bölgelerde kalıcı çözümler sunan özel bölge lazer epilasyonunda, işlemden bir gün önce öncelikle tıraş bıçağıyla kıllar alınır. Daha sonra işlem günü etkilenen bölgeye ağrı olmaması için jel sürülür. Bu jel ağrı hissini en aza indirir. Daha sonra anüs, kasık ve genital bölgeye lazer ışınları uygulanır.

2 lazer arası kaç gün olmalı?

LAZER EPİLASYON SEANS ARALIKLARI Tedavi başlangıcında vücut bölgeleri için genellikle 6 – 8 hafta, yüz bölgesi için ise 4 – 6 hafta seans aralıkları belirlenir.

Lazer epilasyon kaç yıl etkili?

Lazer epilasyon kalıcı mıdır? Gerçek terapötik lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan tedaviler, hastaya neredeyse ömür boyu sürebilecek konforlu bir süreç sağlayabilir. Kıl sorunu çözülmüş olsa da, Amerika’daki uzmanlar yılda bir veya en azından iki yılda bir hatırlatma seansları yapılmasını öneriyor. (Ömür boyu konfor için.)

Lazer acısı neye benzer?

Lazer epilasyonun neden olduğu acıyı tarif etmek gerekirse; bu yanma acısıdır. Sıcak bir sobaya dokunduğunuzda oluşan yanık acısıyla kıyaslamayın. Sobaya dokunduğunuzda; acıyı hissetmeniz için gereken süre yarım saniyeden biraz fazladır. Lazer epilasyon cihazlarında çekim çok daha kısa sürede biter.

Hangi bölgelere epilasyon yapılmaz?

Hormonal hassasiyet dışında, vücudun şu bölgeleri uygun değildir: burun çevresi, göz çevresi ve açık yaralar, egzama ve mantar gibi cilt hastalıkları. Daha fazla makale…

Kıl olmayan bölgeye lazer epilasyon yapılır mı?

Kıl köklerinin varlığı: Lazer epilasyonun etkili olması için kıl köklerinin mevcut olması gerekir. Bir bölgede kıl kökü yoksa, lazer ışığı için hedef bölge yoktur. Bu nedenle, kıl büyümesi olmayan bir bölgede lazer epilasyonun etkili olması pek olası değildir.

Hangi ilaçları kullananlar lazer yaptıramaz?

Lazer epilasyonda hangi ilaçlar kullanılmaz? Sivilce ilaçları… Antidepresanlar… Antihistaminikler (alerji ilaçları)… Kan sulandırıcı ilaçlar. … Kortizon ilaçları. … Hormon ilaçları … Steroid ilaçları. … Takviyeler.

Lazer epilasyona hangi durumlarda gidilmez?

Hamilelere, aktif cilt enfeksiyonu olanlara, yakın zamanda ağır lazer cilt tedavisi görmüş kişilere, fotoaktif cilt rahatsızlığı olan kişilere epilasyon yapılmamalıdır.

Lazer öncesi ne yapılmaz?

Seans öncesinde 3 gün bölge tıraş edilmelidir. Lazer epilasyon yöntemi 1 mm’ye kadar uzunluktaki kıllarda kullanılabilir. Yine işlemden 1 ay önce cilt bronzlaştırılmamalı ve işlem öncesi ve sonrası güneşten korunmalıdır. İşlem öncesinde saç açıcı veya çeşitli kimyasal peelingler kullanılmamalıdır.

Göz lazeri kimlere yapılmaz?

Excimer lazer, hamilelerde, emzirenlerde, ileri derecede kuru göz rahatsızlığı olanlarda, kataraktı olanlarda, doğuştan kornea problemi olanlarda ve diyabetik retinopatisi olanlarda uygulanmaz.

Lazer epilasyona hangi durumlarda gidilmez?

Hamilelere, aktif cilt enfeksiyonu olanlara, yakın zamanda ağır lazer cilt tedavisi görmüş kişilere, fotoaktif cilt rahatsızlığı olan kişilere epilasyon yapılmamalıdır.

Lazer epilasyon hangi ciltlere yapılmaz?

Lazer epilasyon; Kanser hastalarında, aşırı bronz tenli kişilerde, hiperpigmentasyon (cilt lekesi) olan veya hiperpigmentasyona eğilimi olan kişilerde, ışığa duyarlı ilaç kullanan kişilerde ve cilt hastalığı olan kişilerde uygulanması uygun görülmemektedir.

Herkes lazer epilasyon yaptırabilir mi?

Lazer epilasyon beyaz saçlı kişilerde etkili değildir. Bunun dışında hamilelik, epilepsi vb. Lazer epilasyona engel bir rahatsızlığı olmayan herkeste kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir